Wat houdt het Muizen Kinderatelier in

Het Muizen Kinderatelier is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag na schooltijd geopend.

De kinderen komen na schooltijd naar het kinderatelier waar wat te eten en te drinken klaar staat. Daarna gaan we lekker aan de slag, dit zal gebeuren met verschillende materialen zoals verf, klei, hout, speksteen etc. Elke week is er weer iets anders. Ook knutselen we voor de thema’s Sinterklaas, Kerst, Paas, Vaderdag, Moederdag etc. De knutsels mogen natuurlijk mee naar huis. Met mooi weer gaan we ook graag naar buiten: beestjes ontdekken, stokken en bladeren zoeken, een speurtocht, naar de Natuurspeeltuin, een buitenspel etc. Maar er is natuurlijk ook ruimte om even lekker uit te rusten, even met elkaar te spelen of een filmpje te kijken.

Tijdens sommige schoolvakanties is het Kinderatelier geopend en kunnen de kinderen voor een dagje aanschuiven. Op deze dag zullen we een uitstapje maken binnen en buiten Gouda, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. De kinderen kunnen dan tot 9.00 uur binnenkomen en mogen tussen 17.00 en 18.00 uur weer opgehaald worden. Wanneer we buiten Gouda gaan maken we gebruik van het openbaar vervoer of de auto. We bezoeken bijvoorbeeld een museum, dierentuin of een indoor speeltuin. De uitstapjes gaan voor zover mogelijk, in overleg met de kinderen en afhankelijk van het weer.

 

Praktische informatie:

Schoolweken:

Tijdens de schoolweken komen de kinderen na schooltijd zelf naar het kinderatelier. Eventueel bestaat de mogelijkheid dat ze uit school gehaald worden, dit geldt alleen voor leerlingen van de  Plaswijckschool en de Cirkel te Gouda. Ophalen is in overleg.

De kinderen kunnen tussen 17.00 en 18.00 uur weer opgehaald worden.

Vakantieweken:

Tijdens de vakanties, wanneer het Kinderatelier geopend is, kunnen de kinderen tot 9.00 uur gebracht worden / zelf komen.  Zij kunnen dan tussen 17.00 en 18.00 uur weer opgehaald worden.

De volgende vakanties is het Kinderatelier altijd geopend: voorjaarsvakantie, 2e week meivakantie, de eerste 3 weken van de zomervakantie en de herfstvakantie. De overige vakantieweken is het Kinderatelier altijd gesloten. Ook op feestdagen en de vrijdag na Hemelvaart is het Kinderatelier gesloten. Elk jaar ontvangt u een overzicht van de vakantie- en sluitingsdagen.

Een kleine impressie